Persoonlijke achtergrond

Ik ben Yvonne Wichers Schreur, geboren in 1964. Ik ben getrouwd en we hebben twee volwassen kinderen. Ik ben vrolijk van aard en heb plezier in het omgaan met mensen. Heerlijk toch om met elkaar kleur te geven aan waar je mee bezig bent. Ik sta met beide benen op de grond en werk met bezieling. Speelse en ontspannende elementen inbrengen in een contact, daar hou ik van. Daarmee breng ik ruimte, vrijheid en mogelijkheid tot diepgang bij andere mensen. De uitdaging van het uitpuzzelen van een vraagstelling tot behapbare brokken, ga ik graag aan. Ik vind het leuk om iemand te stimuleren en te helpen. Zorgvuldig en met aandacht afstemming zoeken met de persoon waar ik mee in contact ben, vind ik belangrijk. Daarbij is de ander steeds zelf in regie, ik ben een hulpbron.

Ook voor mezelf ben ik steeds op zoek naar een balans tussen denken, voelen en handelen. De rode draad in mijn werk is steeds het werken met en voor mensen. Ik heb ervaring in het werken in de zorg. Ik ben begonnen als ergotherapeut, later heb ik me ingezet als klachtenfunctionaris en manager in de revalidatie. Sinds 2018 werk ik als zelfstandig gevestigd coach. Mijn jarenlange ervaring als therapeut en manager bieden een goede brede basis. Op dit moment werk ik naast mijn activiteiten voor YWS, weer als ergotherapeut in de revalidatie. Met Prisma Psychologie heb ik een samenwerkingsovereenkomst.

Opleidingen die ik gevolgd heb zijn onder andere: ergotherapie, basisopleiding klachtenfunctionaris, hoger management in de gezondheidszorg, MBA, basisopleiding ACT, cognitieve revalidatie voor ergotherapeuten. De opleiding tot coach van het Itip geeft een extra toevoeging aan mijn mogelijkheden. Het leven zelf is ook een leerschool. Lang niet alles verliep op rolletjes. De kunst was steeds om te bepalen wat ik in het hier en nu wel kon doen. En te accepteren wat niet te veranderen is.