Daten met Prisma

Alle kleuren van de regenboog

De kleuren van de regenboog trekken bijna altijd wel de aandacht. Newton ontdekte dat wit licht het resultaat is van al die kleuren samen. En andersom, dat wit licht met een prisma uiteen te rafelen is, in de vele kleuren van de regenboog. Je hoeft niets van de theorie van Newton te weten om van de schoonheid van de kleuren te genieten. Met een prisma kan je dus dat spel en de effecten zien van licht dat uiteenvalt in verschillende kleuren. Hoe beeld om kan buigen, hoe je om het hoekje kan kijken met een prismabril. Een prisma kan letterlijk gebruikt worden en ook figuurlijk. Kleur geven, kleur bekennen; uitspraken die beschrijven dat je iets van jezelf geeft of onthult.

In dit blog wil ik kleur bekennen, onthullen dat ik nieuwe relaties ben aangegaan. Een contactoproep op LinkedIn maakte me nieuwsgierig. De herinnering aan dat berichtje kwam steeds terug, het bleef plakken. Geen ontkomen aan, ik moest er aandacht aan besteden. Het eerste contact werd via de mail gelegd. Er volgde een uitnodiging voor een avondje speeddaten. Best spannend, en toch gegaan, niet geschoten is altijd mis. Ik heb dus die avond een aantal speeddates gedaan, met als gevolg een stroom aan energie en ‘vlinders in de buik’. De speeddates maakten nieuwsgierig, deze relaties waren het verder onderzoeken waard. Nog eens een date, vervolgens een groepsbijeenkomst en toen de sprong gewaagd.

Sinds begin dit jaar ben ik één van de kleuren in een samenwerking met Prisma psychologie in Zwolle. Naast de praktijk die van oorsprong uit alleen GZ psychologen bestond, zijn er therapeuten (ergotherapeut, beeldend therapeut, psychomotorisch therapeut) en coaches aan de club toegevoegd. Met een totaal van tien personen willen we kijken of een samenwerking van meerwaarde kan zijn voor mensen die aankloppen bij Prisma psychologie. Het samen optrekken, de krachten bundelen, de verschillende invalshoeken geven kleur. Het gaat ook nu echt zoals wanneer je start met een relatie. Open zijn, nieuwsgierig naar de ander, soms wat om elkaar heen dansen. Hoe het precies moet worden weet niemand nog, we gaan samen het avontuur aan om de veelkleurigheid te ontdekken. Dit alles uiteraard om de mensen die een traject van ontwikkeling, problemen oplossen met Prisma psychologie willen aangaan, voort te helpen.

Toen ik mijn licht op het Prisma liet schijnen werd voor mij ook duidelijk dat ik vanuit een combinatie van mijn twee passies wil werken. Als coach èn ergotherapeut. Bij Prisma psychologie kan ik beide combineren in het werk met volwassenen. Deze conclusie maakte dat ik YWS deels herzien heb, de invalshoek heb bijgesteld. Ergotherapie is een toevoeging bij YWS, die met ingang van april 2022 actief zal zijn. Bij Klimmendaal, revalidatiespecialisten, kan ik als ergotherapeut bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Zo is voor mij het spectrum in de goede combinatie gevuld. Een mooie regenboog waar ik blij van word.

Ben je nieuwsgierig naar de andere kleuren van Prisma psychologie? Neem een kijkje op Prisma Psychologie
Wil je jouw veelkleurigheid verder ontdekken? Uiteraard ben ikzelf nog steeds bereikbaar via YWS.