Bubbels en bellen

Even je ogen dicht, neem waar, wat komt er bij je op?

Wat zag je, wat dacht je, wat voelde je?

Die fijne belletjes in een drankje, die in hun eigen snelheid omhoog schieten, soms zelf boven het glas uit en dan je neus kriebelen. Een beperkte sociale omgeving. We zijn allemaal weer meer thuis. Terug in onze eigen bubbel. Hoe is het in jouw bubbel? Hoe anders is het in je bubbel in de herfst en winter vergeleken met die van de lente? Of een telefoontje van iemand aan jou. Een contactmoment met een vraag, een kletsmomentje, een luisterend oor. Een metalen belletje waarmee je kan horen waar je kat is. Een mooie zeepbel die je voorzichtig groter kan maken door het een beetje lucht te geven, die zich losmaakt en zweeft, soms samen met anderen en dan uiteen spat.

De bubbel, een belletje kan dus vele vormen en betekenissen hebben. Merk jij dat ook, wat een woord met je kan doen?
Het denken, voelen en doen komt in alle variaties voorbij.

Denken:
Al die verschillende betekenissen die er aan eenzelfde woord gegeven kunnen worden, snap ik wat de ander zegt? Ga ik na wat de ander bedoelde of hou ik vast aan mijn gedachte. Kan ik mezelf verrassen met meer dan de eerste impuls van betekenis geven.

Voelen:
Een woord kan een heel scala aan gevoelens oproepen. Je voelt weerstand want je wilt niet in je bubbel zijn. Je bent terneergeslagen, voelt geen reden tot proosten. Je bent ongerust als je het belletje van je kat niet hoort. Plezier bij de herinnering van spelen met bellen blazen. Verwachtingvol hoe je bubbel kan veranderen. Helemaal tevreden met hoe het nu is.

Doen:
Wat doe jij met de verschillende bubbels en belletjes. Poetsen in je huis. Proosten op het leven omdat er een tijd komt die andere mogelijkheden gaat bieden. Drinken om te verdoven. De bel laten klinken. Lekker spelen met zeepsop.

Een glas met bubbels bij het eind van het jaar, op de drempel van een nieuw jaar.
Het afgelopen jaar heeft me geleerd dat meebewegen (in allerlei soorten van betekenis) helpend was voor mij. Ik ga ervoor, om het nieuwe jaar sprankelend, vol bubbels en bellen op te starten. Verwachtingsvol, licht en luchtig, meebewegend in wat er kan, wetend dat een bel uiteen kan spatten, en ook dat er nieuwe verrassende belletjes ontstaan.

Ik wens jullie een goed 2021 toe!

Heb je behoefte aan ondersteuning in je zoektocht? YWS kan je helpen bij het verder ontdekken van het denken, voelen en doen. Neem gerust contact op om te kijken of YWS iets voor je kan betekenen.