Denken, voelen, doen

-ook voor mezelf

Onrust, ontevreden of iets anders waar je in blijft hangen. Vaak is het goed om jezelf even stil te zetten en op onderzoek te gaan. Stilstaan en wat dan? Ik neem je hieronder mee in een persoonlijke ervaring.

Daar zit ik dan, vol goede voornemens, ideeën en ik loop vast.
Allerlei beginnetjes en niet doorzetten. De afgelopen week was dat met mijzelf aan de hand.
Gevolg: onrustig en ontevreden van hier tot Tokio.

Ga ik nu wel of niet blogs schrijven, zou fotografie een leuke hobby zijn, tekenen of toch meer ruimtelijk creatief zijn. Ik wil ook graag veel buiten zijn, heb mezelf beloofd om dat meer te doen. Dan ga ik met dit mooie weer toch niet binnen zitten?

Soms was ik blij dat ik iets moest en niet zelf hoefde te kiezen. Eten koken is zo’n moment. Een andere keer lukte het wel om te genieten van bijvoorbeeld heerlijk klooien met kleuren. Dat fijne gevoel pakte ik dan te stevig vast, wilde dat vasthouden.
Tja en dan glipt het juist tussen je vingers weg. Grrrr.

En dan is daar het moment, dat ik STOP zeg tegen mezelf.
Daarna de vraag: wat is er met je aan de hand, wat heb je nodig.
Wat denk je, wat voel je, wat doe je?

De eerste stap voor mij is hardop zeggen hoe ik me voel.
Ja, ik ben onrustig en ontevreden, dan dit gevoel toelaten.
Daarna wat is er aan de hand: Het denken krijgt geen uitweg. Ik veroordeel ideeën, bedenk allerlei bezwaren.
Nou dat waren stap 1 en 2, er komt wat vrijheid.

Vervolgens kwamen er heel veel andere stappen, ik ben namelijk gaan hardlopen. Mijn lijf aan het werk zetten helpt me als tegenhanger bij het denken, het maakt blokkades in mijn hoofd los.

Toen door de koudwatervrees heen. Doen.
Laptop pakken en schrijven.
Blog 1 is een feit.

Is het herkenbaar voor jou, vastlopen in je hoofd? Geen aandacht voor hoe je je voelt? Of blijven hangen in alsmaar doorgaan?
Je kan altijd eens proberen om stop te zeggen tegen je zelf.
Vraag daarna aan jezelf: wat denk je, wat voel je, wat doe je.
Succes!

Heb je behoefte aan ondersteuning in je zoektocht?
YWS kan je helpen bij het verder ontdekken van het denken, voelen en doen. Neem gerust contact op om te kijken of YWS iets voor je kan betekenen.